Forretningsutvikler region midt

 • Finn Christian Skjennum har vært daglig leder i Njord Salmon (nå: Lumarine avd. Tjeldbergodden) siden 2012, hvor han har stått i spissen for å utvikle et storskala landbasert postsmoltkonsept som er basert på bruk gjennomstrømming av sjøvann, i kombinasjon med kjølevann som blir levert fra Equinor’s prosessanlegg på Tjeldbergodden. 
 • Finn Christian har gjennom senere år også jobbet for statlige bistandsprosjekter med bla. Introduksjon av norsk oppdrettsteknologi og kompetanse til land i Asia/Karibien
 • Finn Christian var tidligere Yngel- og settefisksjef (senere COO) for Atlantic Cod Farm’s oppbygging og torskesatsning i perioden 2007-2011, hvor han også var prosjektleder for utbyggingen av det landbaserte anlegget på Tjeldbergodden. Han har mer enn 20 års erfaring fra utvikling og drift av produksjonsanlegg for marin fisk i Norge og internasjonalt, og har vært med å bygge og drive flere intensive yngelproduksjonsanlegg for torsk og kveite i Norge
 • Finn Christian arbeidet gjennom 90-tallet for Stolt Sea farm, den gang av Norge’s ledende lakseaktører, og var i flere år regionsansvarlig for lakseproduksjonsanleggene på Midt-Norge. Senere ledet han utviklingsarbeidet og oppbyggingen av selskapet’s flatfiskproduksjon i Norge (kveite og piggvar) og var i en kortere periode også engasjert som General Manager for Sør-Europa (piggvar).

Finn Christian er utdannet Marinbiolog fra Universitet i Bergen i 1985 og videreutdannet i ledelsesfag på BI. Han startet etter endt utdannelse som laksetrainee hos Noraqua (Selmer Sande), hvoretter han bodde og arbeidet 4 år i USA/Karibien med å bygge anleggsfasiliteter og utvikle biologiske protokoller knyttet til produksjon av hurtigvoksende marin fisk.

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
+47 926 51 838

Styret

 • Erik Borgen

  Erik Borgen

  Styreleder
 • Kristian F Kværner Huseby

  Kristian F Kværner Huseby

  Styremedlem
 • Geir Spiten

  Geir Spiten

  Styremedlem