Lokalisering og historikk

Lumarine Sleneset er lokalisert i Lurøy kommune og ble etablert i 2014-2015 av Dan Kristian Larssen. Selskapet het den gang Atlantic Lumpus. Anlegget var det første RAS anlegget i verden på rensefisk og er pioneer innen høy-intensiv saltvanns-RAS. Atlantic Lumpus AS ble kjøpt opp av Lumarine AS i juli 2019.

Produksjon/biologi

Anlegget på Sleneset består av 5 separate avdelinger, hver avdeling med eget vannbehandlingssystem. Vi har avdelinger for levendefôr, startforing og yngel.

Historisk har anlegget kun blitt benyttet til rognkjeksproduksjon, men i 2021 la vi om produksjonen til oppdrett av berggylt. Fra våren 2021 satt vi opp vår første produksjon av levende fôr, og de første plommesekklarvene av berggylt ble lagt inn. Anlegget ble konvertert til et marint yngelanlegg.

Produksjonssyklus på Sleneset

Startforing - nyklekte larver

Vi mottar to til tre dager gamle nyklekte larver som fordeles i to startfôringsavdelinger. Fire dager etter klekking får de sitt første måltid av levende fôr, og fra dag tjueseks tilvennes de gradvis tørrfôr. Når larvene er nådd ca. 0,1-0,2 g flyttes de til nye, rene og større kar i annen RAS-avdeling.

Yngelavdeling - 0,1 gram - 2 gram

Etter at larvene er nådd ca. 0,1 g telles yngelen over til yngelavdelingen, her står de og vokser i ett og samme kar frem til de sortes og fordeles i nye kar en stund før utskipning ved 2-3 g.

En andel av alle enheter screening i forkant av leveranse, etter avtale med kunde

 

Bilder fra anlegget

Produkter avd. Sleneset